Topaz - logo
DagcentrumUZ Brussel

IN/FINITY

IN/FINITY AN INFINITE PROJECT ABOUT AND IN FINITUDE

26.10.2017

Het eerste dagcentrum voor supportieve en palliatieve zorg TOPAZ (VUB) (opgericht door Wim Distelmans) biedt ondersteuning aan patiënten met een ongeneeslijke ziekte en aan hun naastbestaanden. Het Kaaitheater zet mee de schouders onder hun driejarig artistiek-participatief project IN/FINITY, waarbij kunstenaars en de gasten/patiënten van het centrum in dialoog treden rond het thema (on)eindigheid. Het is niet ondenkbaar dat sommige deelnemers het artistieke eindresultaat nooit zullen zien. In een mix van toonmomenten en gesprekken krijg je een inkijk in dat werkproces, halfweg.

De kunstenaars gaan op het einde van de avond het gesprek aan met wetenschappers én elkaar over transhumanisme, het belang van aanraking in kunst en zorg, het effect van ademhaling op welzijn, en de kracht van verbeelding in een ziekteproces.

PROGRAMMA

17:00 > 22:00 (continuously, 20 min.) Emi Kodama
Performance: It begins at the tip of your pencil

Aan de hand van blind tekenen en de kracht van een eenvoudig verhaal nodigt Emi Kodama je tijdens een one-on-one performance uit voor een reis in de verbeelding. De Canadese verkent het dagdagelijkse via korte verhalen die vorm krijgen in performances, installaties, video, geluid, fotografie en tekeningen.

17:00 > 17:30 Mike Schmid/Ictus
Performance: Breathcore

Een Breathcore is een koor zonder dirigent of partituur dat via ademhalen – de klank, de vibraties, de tactiliteit – verschillende manieren van collectiviteit verkent. De performers laten hun ademhaling resoneren en creëren zo een nevelig veld van ademhalingslandschappen.

18:00 > 19:00 Jorge Léon & TOPAZ
Book presentation: AND?

Een goed portret van iemand maken, is een manier om hem thuis te brengen. Of dat nu geschreven, gefotografeerd of geschilderd is. Twaalf gasten van TOPAZ gingen aan de slag met hun zelfbeeld.

Het boek wordt voorgesteld Jorge León en de (artistieke) medewerkers, gasten en vrijwilligers van TOPAZ.

19:30 Vera Tussing
Performance: Staging Encounters

Vera Tussings focust al langer op de magie die in beweging en aanraking verhuld zit. Samen met haar team nodigt ze de gasten van TOPAZ uit om te praten over en te experimenteren met de manieren waarop je een publiek kunt binnenloodsen in een theatrale ervaring. Nu presenteert ze verschillende fragmenten van dat proces.

20:30 the artists of IN/FINITY
Panel discussion

Meer info via https://www.kaaitheater.be/nl/infinity